Hieronder vind je naast het laatste nieuws over onze winkel ook allerlei culinair nieuws, boeiende weetjes over diverse vleessoorten en tips om de smaak van het vlees optimaal tot z’n recht te laten komen. Geniet met volle teugen!

blog-thumb
20 apr 2021

Simmental vlees: puur natuur

Simmental is een rundveeras dat haar oorsprong vindt in de Zwitserse regio Berner Oberland. Nu vind je het ras vooral terug in Oostenrijk en buurlanden Zwitserland en Duitsland. Wereldwijd zijn er zo’n 41 miljoen Simmental runderen, wat het ras een van de grootste ter wereld maakt....

blog-thumb
06 apr 2021

Charolais, één van de oudste vleesrassen ter wereld

De Charolais is één van de grootste, oudste vleesrassen ter wereld. Het ras vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Het komt uit de streek van Charolles. Een eerste stamboek werd opgericht in 1864. Robuuste runderen, die Charolais De runderen hebben een roomkleurige vacht. Ze zijn heel robuust...

blog-thumb
09 mrt 2021

Montbeliarde en Abondance: van de bergen naar je bord

Montbeliarde en Abondance zijn twee verwante runderrassen die gekweekt worden in de Franse Savoie. Onze leverancier koopt het vlees rechtstreeks aan in de streek en werkt alleen met kleine, familiale kwekers, waar traditie en zorg voor kwaliteit voorop staan. Montbeliarde, goed bespierd Montbeliarde is eigenlijk een...

blog-thumb
02 feb 2021

Het geheim achter Duke of Berkshire ontrafeld

Ben jij fan van een lekker stukje varkensvlees? Dan zal Duke of Berkshire zeker in je smaak vallen. Dit van origine Britse ras wordt geroemd om zijn unieke smaak en kwaliteit en staat op het menu van tal van toprestaurants. Slagerij D’haens is trouwens exclusief verdeler...

blog-thumb
25 jan 2021

Rubia Gallega, een geval apart

Het heerlijke Iberische rundvlees Rubia Gallega wint bekendheid in België. Onder andere dankzij zijn populariteit bij sterrenchefs. Maar natuurlijk ook omwille van zijn aparte smaak: kruidig, intens en ietwat zilt. Kenners spreken van een echte smaaksensatie. Daarom bieden we gerijpt rundvlees van dit ras geregeld aan...

blog-thumb
18 dec 2020

Tips en tricks voor je ideale feestmenu

Heb je ook zoveel zin om een heerlijk stukje runds- of varkensvlees op je feestmenu te zetten? Ontdek hier hoe ambachtelijk slager Kris D'haens je zijn beste stukken vlees voorschotelt en verklapt hoe je deze op de meest smaakvolle wijze kan bereiden.