Simmental is een rundveeras dat haar oorsprong vindt in de Zwitserse regio Berner Oberland. Nu vind je het ras vooral terug in Oostenrijk en buurlanden Zwitserland en Duitsland. Wereldwijd zijn er zo’n 41 miljoen Simmental runderen, wat het ras een van de grootste ter wereld maakt. De populariteit van de vleessoort is recent gestegen in Oost- en Centraal-Europa en in Centraal-Azië. Maar wat maakt Simmental vlees nu zo speciaal?

De unieke smaak van de Alpen

Simmentalers zijn te herkennen aan hun rood-witte vacht en opvallende grootte. Het ras wordt geclassificeerd als een dubbeldoelras, wat betekent dat ze zowel voor melk als voor vlees worden gehouden. De dieren groeien vrij op in bergachtige gebieden in de Alpen. Ze leven voornamelijk van malse grassen en bergkruiden die talrijk aanwezig zijn op de heuvels en in de valleien. De natuurlijke en gezonde voeding komt de smaak alleen maar ten goede. De combinatie van gezonde voeding met de rustige en zuivere bergomgeving waar ze opgroeien zorgt voor een unieke smaak. Het vlees heeft een volle, kenmerkende en zachte smaak. Bovendien is het smeuïg als boter en mooi dooraderd. Kortom, de perfecte formule voor een heerlijk stuk vlees.

simmental

Simmental vlees proeven?

Wil je proeven van dit heerlijke vlees? Kom gerust langs bij slagerij D’haens in Aalst en vraag naar Simmental vlees of een van onze andere soorten rundsvlees. Laat het smaken!

Download onze folder voor levensgenieters

Wat is er gezelliger dan een warme zomeravond met een heerlijke barbecuemaaltijd? Onze folder voor echte levensgenieters zit boordevol inspiratie om jouw vrienden of familie te imponeren met een zalig tuinfeest.

Ontdek onze verschillende barbecuepakketten, smaakvolle gezelligheidsschotels, frisse salades en zoveel meer.

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens