Duke of Berkshire

Hou je van een heerlijk stukje varkensvlees? Spring dan eens binnen in onze winkel en ontdek de Duke of Berkshire. Grote chefs hebben varkensvlees van dit ras op het menu staan en zijn vol lof over de smaak en uitmuntende kwaliteit. Het is vlees met een verhaal, dat zich vertaalt in een niet te versmaden smaakbeleving in de mond.

Oorsprong van Duke of Berkshire

De Duke of Berkshire is sterker gebouwd dan het doorsnee varken. Het is van origine een Brits ras, dat al in de 18e eeuw werd geroemd om zijn kwaliteit, smaak en malsheid.

De varkens worden op diervriendelijke wijze gehouden in zowel Nederland als België. Daar worden de zwarte viervoeters met veel liefde en persoonlijke zorg grootgebracht. Zo ontwikkelen ze zich onder de beste omstandigheden. Daarbij wordt er veel waarde gehecht aan bewegingsvrijheid en een zorgvuldig samengesteld dieet van granen en appels.

Het resultaat: kwalitatief hoogwaardig varkensvlees met een rijke smaak en de best denkbare malsheid en sappigheid. En bovendien: vlees met een betrouwbare herkomst.

Superieure smaak

Dankzij de smallere en kleinere spiervezels van het Berkshire-ras is het vlees sappiger en zoeter van smaak. Het vlees is wat donkerder van kleur dan regulier varkensvlees en is goed gemarmerd. Het vlees heeft een mooi textuur en de extra dikke speklaag van de Duke of Berkshire draagt bij aan het uitgesproken karakter van het vlees. Bovendien verliest het rosé gebakken amper iets van zijn vocht, wat het vlees heerlijk mals houdt.

Exclusief te verkrijgen in onze slagerij

De Duke of Berkshire is een exclusief stukje vlees en wordt daarom ook niet overal verkocht. Daarom zijn wij er trots op dat wij dit in ons assortiment kunnen aanbieden. Kom daarom langs in onze slagerij in Aalst en probeer dit heerlijke malse vlees uit. Wij beloven je dat je er geen spijt van krijgt!

Contacteer ons Koop online