Tapas hapjes

Gezelligheid kent geen grenzen en dat de Spanjaarden graag feesten is al lang geen geheim meer. De avonden in het zuiderse Spanje zijn bijzonder geanimeerd en alle redenen zijn goed voor het houden van een typische ‘fiesta’. Maar geen ‘fiesta’ zonder ‘tapas hapjes’ die het feest inluiden. Dit zijn dé aperitiefhapjes bij uitstek. Ontdek daarom onze heerlijke tapasschotels met allerlei smakelijke versnaperingen.

Het ontstaan van tapas hapjes

De naam tapas is afkomstig van het Spaanse woord ’tapar’, wat ‘bedekken’ betekent. Dit komt voort uit het gebruik om dranken af te dekken met een schotel. Zo zorgde men ervoor dat er geen insecten in terechtkwamen. Een vindingrijke bareigenaar zou een plakje gedroogde ham op het schoteltje hebben gelegd om het zijn gasten naar hun zin te maken.

Intussen is het serveren van aperitiefhapjes gemeengoed geworden. Toch gaat er niets boven verse tapas hapjes bereid met ambachtelijk vlees. Dat is nu precies waar wij voor staan. Met veel passie combineren wij het traditionele vakmanschap met moderne innovatie om aan jouw behoeften te voldoen.

Voor elke gelegenheid wat wils

Onze tapasschotels kenmerken zich door het gebruik van kwalitatieve en verse producten uit verschillende streken. De hapjes worden in ons eigen atelier bereid. Een schotel bestaat o.a. uit de volgende hapjes:

  • Mini-trippen
  • Truffelsalami
  • Serranoham
  • Ambachtelijke droge worst
  • Indische balletjes

Verder serveren wij er diverse stukjes kaas bij, zoals de pecorino uit Italië en de manchego uit Spanje. Ook tomaten en olijven mogen natuurlijk niet ontbreken. Ideaal voor een feestje, verjaardag of wanneer je bezoek krijgt.

Meer info over onze tapasschotel

Wil je graag meer weten of ben je eerder op zoek naar een lekkere tapasschotel volledig op maat? Kom dan langs in onze slagerij of neem contact met ons op. Wij geven je graag meer informatie.

Wil je graag bestellen? Dan vragen we je vriendelijk om dit tijdig te doen, zodat we alles kunnen voorzien en met zorg bereiden. Zo hoef je bovendien niet te wachten in de winkel.

Contacteer ons Koop online