De Ierse Angus, internationaal beter bekend als de Black Angus, behoort tot de beste rundvleesrassen ter wereld. Vooral in Ierland en Schotland vind je dit ras in hoge getale terug. Maar ondertussen heeft men de smaak te pakken tot in Canada, de Verenigde Staten en zelfs Zuid-Amerika.

Oorsprong en levensstijl

Oorspronkelijk kwam de Ierse Angus voor in het graafschap Aberdeenshire (Schotland). De runderen zijn van nature ongehoornd en hebben meestal een zwarte vacht (Black Angus). Het is een ras met een gemoedelijk en vriendelijk karakter. Verder zijn de dieren compact gebouwd met een relatief klein hoofd en korte poten. Ondertussen is de populariteit zo gestegen dat wel één op de tien runderen in Ierland behoort tot het Angus-ras. Maar waarom is dit runderras zo populair?

De Angus staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit van vlees. De runderen staan 8 tot 9 maanden per jaar in de heerlijk groene Ierse weilanden. De kalveren hebben in volle vrijheid kunnen genieten van een kalme, ontspannende omgeving. En dat proef je. Het dieet van de Ierse Angus bestaat enkel uit gras van topkwaliteit afkomstig van de uitgestrekte graslanden. Hun duurzame manier van leven verkleint niet alleen de ecologische voetafdruk, maar maakt dat het vlees van uitzonderlijke kwaliteit is.

De volle smaak van Ierse Angus


Het vlees van de Ierse Angus is ongekend rijk van smaak en heerlijk mals. De volle smaak is te danken aan de marmering van het vlees, de fijne lijntjes vet die door het vlees lopen. Het grote voordeel van een goede dooradering van vet is dat het de smaakaroma’s vasthoudt, wat de smaak alleen maar ten goede komt. Het rundsvlees past uitstekend binnen een goed gebalanceerd dieet, want het bevat een krachtige mix van ijzer, zink, proteïnen en vitamine B.

De combinatie van al die factoren zorgt ervoor dat dit vlees uit Ierland behoort tot het beste rundvlees binnen Europa.

Ierse Angus proeven?

Wil je proeven van dit heerlijke vlees? Kom gerust langs bij slagerij D’haens in Aalst en vraag naar onze Ierse Angus of een van onze andere soorten rundsvlees. Smakelijk!

Download onze folder voor levensgenieters

Wat is er gezelliger dan een warme zomeravond met een heerlijke barbecuemaaltijd? Onze folder voor echte levensgenieters zit boordevol inspiratie om jouw vrienden of familie te imponeren met een zalig tuinfeest.

Ontdek onze verschillende barbecuepakketten, smaakvolle gezelligheidsschotels, frisse salades en zoveel meer.

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens