Ambachtelijke paté
Ben je op zoek naar vers gemaakte ambachtelijke paté? Kom dan langs bij slagerij D’haens in Aalst. Van boerenpaté tot wildpaté, bijna alle soorten die verkocht worden in de slagerij worden in huis bereid. Zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit én smaak.
Verschillende soorten ambachtelijke paté
In onze slagerij kan je niet alleen terecht voor een boeren- of smeerpaté. In de verschillende seizoenen zijn er bij ons diverse soorten te verkrijgen. Deze worden gemaakt met lokale producten. Zo kan je in de zomer genieten van een gin paté. De gin die hiervoor wordt gebruik wordt lokaal gebrouwen. Of wat denk je van een Draeckeniers paté? De Draeckenier is een stevig blond streekbier uit Aalst van 7,5 procent alcohol met fruitige toetsen. Dit geeft de ambachtelijke paté een heerlijke smaak.
Een fruitige toets vind je ook terug in onze appel paté. Deze wordt bereid met stukjes appel en een scheutje appeljenever. Helemaal vers en ambachtelijk in ons eigen atelier gemaakt. Ideaal voor toastjes en heerlijk lekker op de boterham. In de herfst kan je genieten van onze herfstpaté. Deze wordt gemaakt met hazelnootjes en rozijnen zodat het ideaal bij dit jaargetijde past.
Speciale wildpaté
Tijdens het wildseizoen, dat rond oktober start, verkopen wij ook ons gekende wildpaté. Dit wordt beschouwd als een culinair hoogstandje en wordt traditioneel gegeten met veenbessen of uienconfituur. Wij maken hiervan 4 soorten:
- Fazant
- Hert
- Everzwijn
- Haas
De eerste wordt gemarineerd in witte wijn, de overige in rode wijn. Hier worden nog verschillende kruiden (o.a. tijm en laurier) aan toegevoegd. De marinade wordt vervolgens ingekookt en toegevoegd aan de paté. Zo ontstaat de heerlijke en verfijnde smaak van dit ambachtelijk product. Als extra krijg je er bij ons altijd een potje veenbessen of uienconfituur bij.