Hieronder vind je naast het laatste nieuws over onze winkel ook allerlei culinair nieuws, boeiende weetjes over diverse vleessoorten en tips om de smaak van het vlees optimaal tot z’n recht te laten komen. Geniet met volle teugen!

blog-thumb
28 nov 2019

Gezellig tafelen met een lekkere Vlaamse hutsepot

Om het in de woorden van Louis Paul Boon te zeggen: “Elke streek in Vlaanderen heeft zijn eigen hutsepot, maar waar je ook komt of je voeten onder tafel steekt, je krijgt iets waar je duim en vingeren bij aflikt.” En dat kunnen wij alleen maar...

blog-thumb
25 okt 2019

West-Vlaams rood: een krachtige rundvleessmaak

West-Vlaams rood, ook bekend als het Belgisch rood rund, kent zijn oorsprong in de 18e eeuw in Frans-Vlaanderen en het Belgische West-Vlaanderen langs de Franse grens. Deze rode runderen veroverden mettertijd de hele provincie West-Vlaanderen. Sinds jaar en dag wordt dit runderras geprezen om zijn uitstekende...

blog-thumb
02 okt 2019

Scottona vlees: proef het goede Italiaanse leven

La dolce vita! Iedereen kent deze op en top Italiaanse uitspraak wel. Italië is gekend om zijn mooie landschappen en lekker eten. Ook op het gebied van vlees weten ze wat lekker is. Fijndooraderd met een fluweelzachte smaak: Scottona vlees is topvlees van Italiaanse bodem! Oorsprong...

blog-thumb
04 sep 2019

Limousin vlees: sappig en ongekend mals

Je hebt ze vast al eens gezien. Koeien met een ros-bruine vacht en grote naar voren gerichte hoorns. Deze Limousin runderen komen oorspronkelijk uit Frankrijk maar worden nu ook in andere streken en landen gekweekt. Het Limousin vlees is zeer mals en heeft een unieke smaak. Het is...

blog-thumb
19 jul 2019

Welk vlees is het meest geschikt als barbecue vlees?

Vlees en barbecue. Ze vormen het perfecte duo. Maar welk vlees is het meest geschikt voor op de barbecue? Wij leggen voor jou de lekkerste stukken barbecue vlees op de rooster en geven je tips voor een perfecte bereiding. Varkensvlees op de barbecue Varkensvlees blijft populair...

blog-thumb
24 jun 2019

Wij vieren Tessa’s slagersdiploma met een feestje!

Onze collega Tessa heeft onlangs haar slagersdiploma behaald, en dat verdient een feestje. Op zaterdag 6 juli 2019 nodigen wij al onze klanten uit om vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur deze geweldige prestatie samen met ons te vieren. Een hapje en een tapje kunnen natuurlijk...