Vlees en barbecue. Ze vormen het perfecte duo. Maar welk vlees is het meest geschikt voor op de barbecue? Wij leggen voor jou de lekkerste stukken barbecue vlees op de rooster en geven je tips voor een perfecte bereiding.

Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees blijft populair op de barbecue. Laat dit vlees traag garen. Het moet goed doorbakken zijn. Je krijgt de beste resultaten met varkenskroontjes, spareribs, spiering-, filet- en ribkoteletten, hamschijven en gebraad (om in sneetjes te snijden). Probeer daarnaast zeker eens Duke of Berkshire. Door het hogere vetgehalte is dit het ultieme stukje varkensvlees voor op de barbecue. Dit laatste geldt trouwens ook voor worst en spek.

Rundsvlees

Heb je zin in steak? Kies dan voor volgende stukken: dunne lende, kogel, kleinhoofd, filet, dikbil of lendebiefstukken (entrecôtes). Cote a l’os is uiteraard ook een topper voor op de barbecue. Voor rundsbrochettes zijn onder meer stukken van de schouderbal ideaal. Schroei rundsvlees meteen dicht en laat het verder garen, zodat het vlees geen sappen verliest.

Vergeet ook de kinderen niet tijdens een gezellig barbecue. Voor hen is een balletjesbrochette of een sappige hamburger zeker aan te raden.

Barbecue vlees

Probeer ook eens gerijpt vlees op de barbecue

Gerijpt vlees is vol van smaak en aroma’s. Een eenvoudig slaatje of wat gegrilde groenten volstaan om je gerecht af te werken. Schroei het rundsvlees langs beide kanten dicht zonder erin te prikken, meestal is het voldoende dichtgeschroeid als het spontaan loskomt van het rooster. Na het bakken wikkel je het vlees in aluminiumfolie en laat je het een 8-tal minuten rusten alvorens te snijden. Snij het vlees in dikke stukken en werk af met grof zout en wat peper. Tip: kijk voor een heerlijk gerecht ook eens op onze receptenpagina.

Kip- en lamsvlees

Het meest verkochte stukje vlees voor op de barbecue is kipfilet die je zo op de barbecue kan laten garen of verwerken tot een brazade of brochette. Uiteraard mogen ook kippenboutjes niet ontbreken. Let er wel op dat deze een langere bereidingstijd nodig hebben op de barbecue en dat ze goed doorbakken dienen te zijn.

Heb je graag lamsvlees op de barbecue? Ga dan voor lamskotelet, lamsworstjes of lamsbout (voor brochettes of in dikke sneden). Lamsvlees schroei je dicht en leg je op een heet rooster. Het vlees moet mooi rosé blijven.

Ontdek het lekkerste barbecue vlees nu in onze slagerij

Heb je binnenkort een barbecue gepland? Kom dan langs in onze winkel in Aalst. Je vindt bij ons verschillende soorten barbecue vlees en andere vleesproducten die bijna allemaal in eigen huis worden bereid.