La dolce vita! Iedereen kent deze op en top Italiaanse uitspraak wel. Italië is gekend om zijn mooie landschappen en lekker eten. Ook op het gebied van vlees weten ze wat lekker is. Fijndooraderd met een fluweelzachte smaak: Scottona vlees is topvlees van Italiaanse bodem!

Oorsprong en kenmerken

Het woord Scottona betekent in het Italiaans letterlijk “vaars”. Een vaars is een jong vrouwelijk rund (vanaf 1,5 jaar) dat nog geen kalveren kreeg. Het vlees is dan ook niet afkomstig van een bepaalde koe. Zo vind je Scottona vlees van onder meer de Franse rassen Limousin, Charolais en in mindere mate Aubrac. Deze worden als jong kalf naar Italië gebracht en groeien daar op in de Italiaanse Alpenweiden rond de regio van Verona, waar hun dieet vooral bestaat uit grassen en Alpenkruiden. Kenners omschrijven dit Scottona vlees dan ook niet voor niets als het beste van twee werelden.

De mix van leefomgeving, voeding en leeftijd zorgt voor fijn gemarmerd en sappig vlees met een bijzondere zachtheid. Het vlees heeft een fijne, stevige structuur en is erg mals. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten en cholesterolarm.

Een ware smaakbeleving de runderen

Om de smaak nog beter tot zijn recht te laten komen wordt het Scottona vlees gerijpt in een speciale koelcel. De rijping zorgt ervoor dat de natuurlijke enzymen in het vlees de vezels zachter maken, zodat het nog malser en sappiger wordt.

Kom langs en proef Scottona vlees

Wil jij wel eens proeven van het goede leven? Kom dan zeker langs in onze slagerij te Aalst. Bij ons vind je gerijpt Scottona vlees van verschillende rassen. Om de kwaliteit te garanderen kopen wij zelf het vlees in en versnijden dit in onze slagerij. Zo ben jij verzekerd van een mals en heerlijk stukje vlees! Heb je inspiratie nodig voor een lekker gerecht? Laat je dan verleiden door onze recepten