Je hebt ze vast al eens gezien. Koeien met een ros-bruine vacht en grote naar voren gerichte hoorns. Deze Limousin runderen komen oorspronkelijk uit Frankrijk maar worden nu ook in andere streken en landen gekweekt. Het Limousin vlees is zeer mals en heeft een unieke smaak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ras reeds vele culinaire prijzen won in Parijs.

Terug naar de oorsprong

De Limousin vindt zijn origine in de 17e eeuw als een werkras. Charles de Léobardy legde in het midden van de 19e eeuw een basis voor het rund zoals we dat nu kennen: geschikt voor zowel het werk als het vlees. Het ras stamt uit het westelijke deel van het Franse Massif Central, de streek rond de stad Limoges. Aan deze plaats heeft het zijn naam te danken.

In 1854 werd de Limousin als officieel ras erkend. De koeien worden ongeveer anderhalve meter hoog en zijn prachtig roodbruin. Vandaag de dag zijn ze wereldwijd verspreid, mede door de snelle aanpassing aan verschillende klimaten. Ook in België kan je Limousin runderen zien grazen. In de zomer kan je ze zelfs spotten in het Zwin.

De Limousine onder de runderen

Limousin vlees behoort tot de absolute top op het gebied van smaak, kwaliteit en gezondheidsgaranties. Fijnproevers beschouwen het dan ook als de Limousine onder de runderen. Het vlees staat bekend om de mooie rode kleur, heerlijke sappigheid en ongekende malsheid. Het vet, dat een net iets gelere kleur heeft, smelt weg tijdens het bakken en zorgt voor een unieke smaaksensatie. Door het te laten rijpen wordt deze smaak nog intenser. Kortom, puur natuur rundvlees van superieure kwaliteit.

Kom langs en proef gerijpt Limousin vlees

Rundsvlees wordt beter met de leeftijd. Voor de perfecte smaakbeleving moet het Limousin vlees dan ook enkele weken rijpen. Bij ons kan je terecht voor vlees dat we rechtstreeks uit het Massif Central inkopen en vervolgens drie tot vijf weken in onze speciale koelcel laten rusten. Kom dus snel langs in onze slagerij te Aalst en proef dit sublieme stukje vlees.

DOWNLOAD NU ONZE EINDEJAARSFOLDER

De feestdagen komen eraan. En dat betekent dat het weer tijd is voor de traditionele feestgerechten. Want er is niets gezelliger dan samen met familie en vrienden genieten van een lekkere maaltijd.

Bij slagerij D’haens vindt u heerlijke fondue-, gourmet- en racletteschotels. Maar ook ons assortiment gerijpt vlees en frisse salades zal indruk maken op uw gasten.

Ontdek onze uitgebreide eindejaarstafel in de folder!

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens