Ook nu het wat kouder wordt, kan je perfect gezellig buiten barbecueën! Wij geven je enkele tips mee voor een geslaagde winterbarbecue.

1. Alles begint bij een goeie voorbereiding

Zoals elk succesvol plan, vergt ook een winterbarbecue een beetje voorbereiding. Het is belangrijk dat je je gasten inlicht van het verloop van het etentje. Zo weten ze dat ze zich warm moeten aankleden. Je kan eventueel de hulp inschakelen van terrasverwarmers of vuurkorven om je gasten warm te houden.

2. Ga voor BBQ vlees van de bovenste plank

Het meest cruciale aspect van elke barbecue is natuurlijk het vlees. In de winter kan je naast de klassiekers ook eens origineel uit de hoek komen, door bijvoorbeeld te kiezen voor wild

Wil je je gasten verwennen met vlees van topkwaliteit? Daarvoor kan je bij ons terecht! Je stelt bij ons je barbecue-assortiment helemaal zelf samen, of je kiest voor een van onze barbecuepakketten. Ook de allerkleinsten smullen lekker mee dankzij ons kinderpakket met heerlijke hamburgers, chipolata en kippenbrochettes.

Om je maaltijd af te maken, serveer je bij voorkeur (warme) seizoensgroenten, zoals witloof of savooikool.

winterbarbecue

3. Zorg voor genoeg brandstof

Hoe kouder het is, hoe langer het duurt om je barbecue op te warmen. Voor een winterbarbecue voorzie je dus beter genoeg kolen of gas. Welke brandstof je best gebruikt voor je barbecue, lees je in deze blog.

4. Zet de barbecue uit de wind

Koude wind zorgt ervoor dat de barbecue sneller afkoelt, waardoor het vlees dus ook minder snel gaart. Zorg er daarom voor dat je je barbecue een plekje uit de wind geeft. Ook een barbecue met deksel kan een grote hulp zijn tijdens een winterbarbecue, aangezien daardoor de temperatuur van de kolen minder snel daalt.

winterbarbecue

 

5. Gebruik een vleesthermometer

In de koude buitentemperatuur zal je vlees sowieso iets langer moeten garen. Hou dus zeker je vleesthermometer in de buurt, en check geregeld de kerntemperatuur.

Benieuwd naar ons aanbod voor jouw winterbarbecue?

Benieuwd naar ons aanbod? Je ontdekt het in onze winkel in Aalst of op onze webshop. Vraag gerust naar onze suggesties voor jouw winterbarbecue!