INGREDIËNTEN

  • 600 gram gerijpt vlees van het West-Vlaams rood (1 groot stuk)
  • 100 gram mascarpone
  • 4 eetlepels mierikswortelsaus
  • 5 eetlepels sojasaus
  • boter
  • fijngesneden gemengde verse kruiden: dragon, bieslook, oregano, platte peterselie
  • peper en grof zeezout
  • (brood)

[Bron: weekend.knack.be]

RECEPT (voor 4 personen)

Begin met de saus

Meng de mascarpone, de mierikswortelsaus en de sojasaus onder elkaar. Kruid licht met peper en laat rusten in de ijskast.

Bak het vlees

Korst het vlees langs alle kanten goed aan in boter. Zet het vlees in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 10 tot 12 minuten. Het vlees moet saignant gebakken zijn. Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 minuten rusten na het braden.

Tip: laat het stuk gerijpt vlees voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.

De afwerking

Draai het gebraden vlees door de verse kruidenmengeling en snijd het in sneetjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Werk het vlees af met de mascarpone-mierikswortelsaus.

Serveertip: een lekker stukje brood naar keuze (bv. ciabatta) smaakt altijd.

Ook dit jaar verwennen we jou met heerlijke barbecuepakketten, smaakvol vers vlees (rund, varken, lam en gevogelte) en huisgemaakte worsten en burgers. Daarnaast hebben we ook een assortiment gerijpt vlees (Limousin, Blonde d’Aquitaine en West-Vlaams rood bont) beschikbaar.

Versheid en malsheid zijn onze prioriteiten om jou die topkwaliteit te kunnen garanderen. Wij maken alles met veel liefde voor het vak en met de grootste zorg klaar zodat je er elke keer een geslaagde barbecue van kan maken. Wil je graag bestellen? Dat kan eenvoudig via onze webshop.

Download onze BBQ-folder Bestel hier

Logo Slagerij D’haens