INGREDIËNTEN

  • 600 gram gerijpt vlees van het West-Vlaams rood (1 groot stuk)
  • 100 gram mascarpone
  • 4 eetlepels mierikswortelsaus
  • 5 eetlepels sojasaus
  • boter
  • fijngesneden gemengde verse kruiden: dragon, bieslook, oregano, platte peterselie
  • peper en grof zeezout
  • (brood)

[Bron: weekend.knack.be]

RECEPT (voor 4 personen)

Begin met de saus

Meng de mascarpone, de mierikswortelsaus en de sojasaus onder elkaar. Kruid licht met peper en laat rusten in de ijskast.

Bak het vlees

Korst het vlees langs alle kanten goed aan in boter. Zet het vlees in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 10 tot 12 minuten. Het vlees moet saignant gebakken zijn. Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 minuten rusten na het braden.

Tip: laat het stuk gerijpt vlees voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.

De afwerking

Draai het gebraden vlees door de verse kruidenmengeling en snijd het in sneetjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Werk het vlees af met de mascarpone-mierikswortelsaus.

Serveertip: een lekker stukje brood naar keuze (bv. ciabatta) smaakt altijd.

DOWNLOAD NU ONZE EINDEJAARSFOLDER

De feestdagen komen eraan. En dat betekent dat het weer tijd is voor de traditionele feestgerechten. Want er is niets gezelliger dan samen met familie en vrienden genieten van een lekkere maaltijd.

Bij slagerij D’haens vindt u heerlijke fondue-, gourmet- en racletteschotels. Maar ook ons assortiment gerijpt vlees en frisse salades zal indruk maken op uw gasten.

Ontdek onze uitgebreide eindejaarstafel in de folder!

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens