INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 4 Bio Limousin steaks
  • 150g verse erwten
  • 100g verse peultjes
  • 1 bos radijzen
  • 1 teen knoflook
  • zonnebloemolie
  • sojasaus
  • 1 lente-ui
  • boter
  • peper en zout
Voor de bearnaise
  • 4 eierdooiers
  • 350 g geklaarde boter
  • cayennepeper
  • zout
  • 2 el fijngehakte verse dragon
  • 1 el fijngehakte kervel
Voor de gastrique (sausbasis)
  • 30 cl droge witte wijn
  • 15 cl azijn
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 6 tot 10 dragonstengels
  • kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 1 el geplette witte peperkorrels

[Bron: weekend.knack.be]

BEREIDING 

  1. Begin met de gastrique: schenk alle ingrediënten voor de gastrique in een pot en verwarm het op een matig vuur.
  2. Tijd voor de bearnaise: klop de eierdooiers met een scheut van de gastrique los en klop ze vervolgens op een zacht vuur tot schuim.
  3. Klop er de boter onder. Wordt de saus te dik, roer er dan wat gastrique, citroensap of water onder. Kruid met zout en cayennepeper en roer er de dragon en kervel door. Hou warm.
  4. Bak nu het vlees: smelt de boter in een pan en bak op een hoog vuur de Limousin steaks langs alle kanten aan. Draai het vuur middelhoog en bak het vlees zacht saignant (ongeveer 4 minuten per cm dikte).
  5. Draai regelmatig om en kruid op het einde met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten.
  6. Maak de groenten schoon, verhit olie in een wok en roerbak er 5 minuten de groenten en de knoflook in.
  7. Kruid op het einde met peper, zout, sojasaus en een scheut van de gastrique. Schik op de borden, leg er de steaks op.
  8. Klop de bearnaise nog even op en lepel over het vlees.

DOWNLOAD NU ONZE FOLDER VOOR LEVENSGENIETERS

 

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens