INGREDIËNTEN
- 500 g kalfsfilet in 4 stukken
- 500 g spruiten
- Appelen
- 1 takje rozemarijn
- Handvol walnoten
- 1 eetlepel bruine suiker
- 50 g boter
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
[Bron: gekopkalfsvlees.be]
RECEPT (voor 4 personen)
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer kort in gezouten water, laat goed uitlekken. Snijd de appelen ongeschild in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bak de uitgelekte spruitjes en appelplakken in 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met de rozemarijnnaaldjes, peper en zout. Laat onder deksel 8 minuten verder garen, roer regelmatig om.
Het schoonmaken en snijden van de groenten neemt wat tijd in beslag. Begin er dus op tijd aan! Hak de groenten in relatief grote stukken.
Hak de walnoten grof. Smelt de rest van de boter en bak er de walnoten in. Bestrooi met de bruine suiker en bak een minuut verder.
Bak de kalfsfilets langs beide kanten krokant in wat boter. Kruid met peper en zout. Serveer met de spruiten-appelsalade en de gekarameliseerde walnoten.
Tip van de chef-kok: varieer het gerecht met een lekkere puree