INGREDIËNTEN

 

  • groot stuk gerijpt vlees van ongeveer 1.200 gram en minimaal 2,5 tot 3 cm dik gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout

[Bron: bbq-helden.nl]

RECEPT (voor 4 personen)

 

Het vlees

Breng het stuk gerijpt vlees op kamertemperatuur.

Zorg voor 2 zones op de barbecue. Eén met een dun aslaagje en een zone met roodgloeiende kolen.

Leg het vlees eerst aan de koele kant om op te warmen tot een kerntemperatuur van 40°C.

Daarna dep je het droog met een stuk keukenpapier en leg je het boven de directe hitte tot een kerntemperatuur van 50°C.

Hou er rekening mee dat een stuk vlees van deze dikte nog een paar minuten nagaart nadat je het van de barbecue haalt.

De afwerking

Strooi wat zout en zwarte peper over het vlees en laat het nog een 5 tot 10 minuten rusten op een snijplank.

Sprenkel een klein scheutje olijfolie over het gerijpte vlees en snij het in dikke stukken.

Serveer het gerijpte vlees vervolgens met bijvoorbeeld een frisse salade.

Download onze eindejaarsfolder!

De feestdagen komen eraan. En dat betekent dat het weer tijd is voor de traditionele feestgerechten. Want er is niets gezelliger dan samen met familie en vrienden genieten van een lekkere maaltijd.

Bij slagerij D’haens vind je heerlijke fondue-, gourmet- en racletteschotels. Maar ook ons assortiment gerijpt vlees en frisse salades zal indruk maken op jouw gasten.

Ontdek onze uitgebreide eindejaarstafel in de folder!

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens