INGREDIËNTEN

 

  • groot stuk gerijpt vlees van ongeveer 1.200 gram en minimaal 2,5 tot 3 cm dik gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout

[Bron: bbq-helden.nl]

RECEPT (voor 4 personen)

 

Het vlees

Breng het stuk gerijpt vlees op kamertemperatuur.

Zorg voor 2 zones op de barbecue. Eén met een dun aslaagje en een zone met roodgloeiende kolen.

Leg het vlees eerst aan de koele kant om op te warmen tot een kerntemperatuur van 40°C.

Daarna dep je het droog met een stuk keukenpapier en leg je het boven de directe hitte tot een kerntemperatuur van 50°C.

Hou er rekening mee dat een stuk vlees van deze dikte nog een paar minuten nagaart nadat je het van de barbecue haalt.

De afwerking

Strooi wat zout en zwarte peper over het vlees en laat het nog een 5 tot 10 minuten rusten op een snijplank.

Sprenkel een klein scheutje olijfolie over het gerijpte vlees en snij het in dikke stukken.

Serveer het gerijpte vlees vervolgens met bijvoorbeeld een frisse salade.

Ook dit jaar verwennen we jou met heerlijke barbecuepakketten, smaakvol vers vlees (rund, varken, lam en gevogelte) en huisgemaakte worsten en burgers. Daarnaast hebben we ook een assortiment gerijpt vlees (Limousin, Blonde d’Aquitaine en West-Vlaams rood bont) beschikbaar.

Versheid en malsheid zijn onze prioriteiten om jou die topkwaliteit te kunnen garanderen. Wij maken alles met veel liefde voor het vak en met de grootste zorg klaar zodat je er elke keer een geslaagde barbecue van kan maken. Wil je graag bestellen? Dat kan eenvoudig via onze webshop.

Download onze BBQ-folder Bestel hier

Logo Slagerij D’haens