INGREDIËNTEN

 

  • groot stuk gerijpt vlees van ongeveer 1.200 gram en minimaal 2,5 tot 3 cm dik gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout

[Bron: bbq-helden.nl]

RECEPT (voor 4 personen)

 

Het vlees

Breng het stuk gerijpt vlees op kamertemperatuur.

Zorg voor 2 zones op de barbecue. Eén met een dun aslaagje en een zone met roodgloeiende kolen.

Leg het vlees eerst aan de koele kant om op te warmen tot een kerntemperatuur van 40°C.

Daarna dep je het droog met een stuk keukenpapier en leg je het boven de directe hitte tot een kerntemperatuur van 50°C.

Hou er rekening mee dat een stuk vlees van deze dikte nog een paar minuten nagaart nadat je het van de barbecue haalt.

De afwerking

Strooi wat zout en zwarte peper over het vlees en laat het nog een 5 tot 10 minuten rusten op een snijplank.

Sprenkel een klein scheutje olijfolie over het gerijpte vlees en snij het in dikke stukken.

Serveer het gerijpte vlees vervolgens met bijvoorbeeld een frisse salade.

De zomer roept… tijd om te grillen!

Het BBQ-seizoen staat voor de deur, en dat betekent: gezellig tafelen, heerlijk buiten eten en genieten van smaakvolle gerechten met familie en vrienden.
Bij Slagerij D’haens vind je alles voor een geslaagde barbecue: verfijnde BBQ-pakketten, ambachtelijke grillgerechten, kleurrijke schotels en natuurlijk onze zomerse klassiekers.

Laat je inspireren door onze BBQ-folder en stel zelf jouw feestmenu samen. Smakelijk!

Download onze BBQ-folder Bestel hier

Logo Slagerij D’haens