Van vis is algemeen geweten dat het gezonde Omega 3-vetzuren bevat, maar wist je dat je daar nu ook varkensvlees aan toe kan voegen? Het vlees van het Bel’vidha varken is het eerste dat rijk is aan dit belangrijke, gezonde vetzuur. Het is niet enkel gezond vlees, maar ook heerlijk mals en sappig.

Gezond vlees boordevol Omega-3 vetzuren

Bel’vidha is een kruising van een Belgisch landvarken en een Piétrain. Hij krijgt zijn leven lang uitgekiend voedsel op basis van algenextracten. Er is 15 jaar gesleuteld aan dit recept om een optimale combinatie van voedingsstoffen te creëren. Door dit voedsel krijgen de varkens heel wat DHA binnen, wat ook in hun vlees terecht komt. Dit bevat daardoor aanzienlijke hoeveelheden Omega 3-vetzuur. Dit is een noodzakelijke voedingsstof die het menselijk lichaam zelf niet kan aanmaken. Het vlees wordt niet alleen voedzamer door het speciale dieet, maar ook veel lekkerder.

belvidha gezond vlees

Hoe bereid ik Bel’vidha vlees mals, sappig én smaakvol?

Van koteletten met spinaziestoemp tot gemarineerde varkensreepjes in de wok. Varkensvlees is verrassend veelzijdig. Eén regel blijft wel steeds dezelfde, een lekker sappig stuk varkensvlees bekom je alleen door de juiste bereiding. Neem daarom je Bel’vidha vlees ongeveer 20 minuten voordat je het gaat klaarmaken uit de koelkast. Koud vlees moet je namelijk langer verhitten om het tot in de kern te garen. Hoe langer de verhitting, hoe droger het resultaat.

Kruid vervolgens eerst je vlees en bak het daarna onmiddellijk. Gebruik geen vork tijdens het bakken, maar een spatel of tang. Door te prikken gaan de sappen namelijk verloren. Haal ten slotte je Bel’vidha uit de pan net voor het volledig gegaard is. Leg het op een warm bord, losjes met aluminiumfolie afgedekt, om mooi na te garen. Eet smakelijk!

Ontdek Bel’vidha varkensvlees nu in onze slagerij

Wil je dit smakelijke vlees eens proeven? Kom dan langs in onze winkel in Aalst. Je vindt bij ons verschillende soorten ambachtelijk vlees en vleesproducten die bijna allemaal in eigen huis worden bereid. Kijk voor een heerlijk zomers barbecue recept met varkensvlees ook snel eens op onze receptenpagina. Eet smakelijk!