INGREDIËNTEN
- enkele takjes verse basilicum
- een scheutje olijfolie
- 4 dunne sneetjes varkensvlees
- 4 plakken rauwe ham
- dikke snee belegen kaas (0,5 cm dik)
- 4 partjes zongedroogde tomaten
[Bron: dagelijksekost.een.be]
RECEPT (voor 4 personen)
De basilicumolie
Spoel de blaadjes basilicum voorzichtig schoon.
Hak het kruid in een cutter, samen met een scheutje olijfolie
De varkenslapjes
Snij de kaas in blokjes van 1 op 3 cm.
Meng de blokjes ham en kaas onder elkaar.
Leg dit mengsel op het varkenslapje.
Lepel er een beetje van de basilicumpasta over.
Leg er een partje zongedroogde tomaat langs.
Vouw het dunne varkenslapje dicht als een cadeautje. Doe het strak, en prik er een tandenstoker of satéstokje doorheen (zo kan er straks geen gesmolten kaas weglekken).Wrijf elk pakketje in met een beetje olijfolie.
Schroei de gevulde varkenslapjes vervolgens op de hete barbecue. Leg nadien de stukjes gebraad weg van de hete kolen en laat het vlees nog enkele minuten garen.