Het barbecueseizoen is geopend! We kunnen weer gezellig samenkomen en vlees grillen! Steek je barbecue maar al aan want wij geven je tips en tricks voor een heerlijk resultaat!

1. Besteed voldoende aandacht aan de voorbereiding

Om vlees te grillen op de barbecue, is een goede voorbereiding cruciaal. Haal het vlees minstens een half uur op voorhand uit de koelkast. Je dept het vlees best ook even droog met een velletje keukenpapier. Zorg er zeker ook voor dat je de barbecue voldoende voorverwarmt.

Kruiden (vooral zouten) doe je best pas net voor het vlees op de barbecue gaat. Zout onttrekt namelijk vocht uit het vlees.

vlees grillen op bbq

 

2. Vermijd vlammen

Zorg ervoor dat je vlees niet in direct contact komt met de vlammen. De zwarte stukjes zijn niet lekker, maar vooral ook niet gezond. Stel het rooster dus hoog genoeg op en leg het vlees pas op de barbecue als de vlammen gedoofd zijn.

3. Kies voor kwalitatief vlees

Wat een barbecue maakt of kraakt, is zonder twijfel het vlees. Verwen je gasten met vlees van topkwaliteit! Stel je barbecue-assortiment helemaal zelf samen met vlees naar keuze of kies voor een van onze barbecuepakketten. Ook de kleinsten – en moeilijke eters – genieten mee dankzij ons kinderpakket met heerlijke hamburgers, chipolata’s en kippenbrochettes.

vlees grillen op bbq

4. Kies de juiste methode

Of je best de directe of indirecte methode kiest om je vlees te grillen, hangt af van de soort vlees. De directe methode – het vlees direct boven de kolen leggen – is geschikt voor dunne stukken, zoals speklapjes. De indirecte methode is dan weer geschikt voor vlees dat langer moet garen. Bij indirect barbecueën ligt je vlees weg van het vuur, en dus weg van de directe hitte.

vlees grillen op bbq

Naast de directe of indirecte methode kan je nog kiezen of je je vlees rechtstreeks op het rooster bakt of niet. Je kan aluminium bakjes of aluminium folie gebruiken om je vlees te grillen, zodat je de barbecue minder vaak moet schoonmaken. Bak je direct op de grill, dan raden we aan om het rooster schoon te maken als het nog warm is.

vlees grillen op bbq

Ons aanbod voor vlees grillen

Ben je benieuwd naar ons aanbod? Ontdek het in onze winkel in Aalst of op onze webshop. Vraag gerust naar onze suggesties voor jouw barbecue!

Download onze folder voor levensgenieters

Wat is er gezelliger dan een warme zomeravond met een heerlijke barbecuemaaltijd? Onze folder voor echte levensgenieters zit boordevol inspiratie om jouw vrienden of familie te imponeren met een zalig tuinfeest.

Ontdek onze verschillende barbecuepakketten, smaakvolle gezelligheidsschotels, frisse salades en zoveel meer.

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens