INGREDIËNTEN

  • 2 kommen van 6 liter water
  • 3 kleine preien
  • 1 grote selder
  • 3 dikke ajuinen
  • 4 grote wortelen
  • 300 gr boerentenen (reuzenbonen)
  • 1 savooikool
  • 3 rapen
  • 2 pastinaken
  • 1 kg aardappelen
  • 1 kg spruiten
  • 1 kg rundsvlees
  • 1 kg varkensvlees
  • 1 hammetje
  • 1 varkenspoot
  • 1 varkensstaart
  • 1 blokje rundsbouillon, kippenbouillon en groentebouillon

[Bron: issuu.com]

RECEPT (voor 4 personen)

Maak de groenten schoon (eventueel de dag voordien)

Het schoonmaken en snijden van de groenten neemt wat tijd in beslag. Begin er dus op tijd aan! Hak de groenten in relatief grote stukken.

Gaar het vlees en voeg stelselmatig de groentjes toe

Doe het vlees in kokend water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat alles rustig garen.

Voeg de ajuin, prei en selder toe. Daarna de savooi, wortelen, rapen, spruiten en pastinaken. Pas als laatste de aardappelen en boerentenen, ongeveer na anderhalf uur.
Hou de gaartijd van het vlees zeker goed in de gaten. Zodra het vlees gaar is, haal je het uit de kom.

Ontbeen het vlees, versnijd het in kleine stukken en meng het op het einde opnieuw onder het stoofpotje. Je kan er ook voor kiezen om de grote stukken vlees op een aparte schotel te presenteren.

De afwerking

Kruid het geheel af met peper, zout, verse laurier en tijm. Laat alles langzaam koken en pruttelen. Wanneer je het gerecht van het vuur haalt is het belangrijk om voldoende te blijven roeren om alles gelijkmatig te laten afkoelen tegen verzuring.

Om die volle intense smaak te verkrijgen van dit heerlijke stoofpotje laat je het gerecht best één nacht trekken.

Serveertip: een sneetje bruin brood, een potje graanmosterd en een glas donker tafelbier brengen de smaken alvast perfect tot hun recht.

Ook dit jaar verwennen we jou met heerlijke barbecuepakketten, smaakvol vers vlees (rund, varken, lam en gevogelte) en huisgemaakte worsten en burgers. Daarnaast hebben we ook een assortiment gerijpt vlees (Limousin, Blonde d’Aquitaine en West-Vlaams rood bont) beschikbaar.

Versheid en malsheid zijn onze prioriteiten om jou die topkwaliteit te kunnen garanderen. Wij maken alles met veel liefde voor het vak en met de grootste zorg klaar zodat je er elke keer een geslaagde barbecue van kan maken. Wil je graag bestellen? Dat kan eenvoudig via onze webshop.

Download onze BBQ-folder Bestel hier

Logo Slagerij D’haens