Vlees, we zijn er dol op. Een mooi stuk rosé gebakken biefstuk als pronkstuk op het bord, of onze heerlijke trippen met appelmoes voor op een doordeweekse dag. Om het je als vleesliefhebber iets gemakkelijker te maken vind je hieronder allerlei recepten met vlees die je kan gebruiken om een lekkere maaltijd op tafel te toveren. Eet smakelijk!

02 okt 2019

Tagliata met een tomatenslaatje

INGREDIËNTEN 3 tot 4 cm dik gerijpt Scottona lendestuk (700 gr) Grote rijpe tomaten (4) Rucola (80 gr) Knoflook (2 teentjes) Sjalot (1) Rozemarijn (1 takje) Citroen (1) Parmezaanse kaas (100 gr) Balsamico Olijfolie Peper Grof zeezout [Bron: dagelijksekost.een.be] RECEPT (voor 4 personen) Voorbereiding Haal het...

04 sep 2019

Rosbief met rode wijnsaus

INGREDIËNTEN Rosbief (ongeveer 600 gr) Rode wijn (2 dl) Bruine fond (2dl) Laurier (1 blaadje) Sjalot (1) Tijm Geplette zwarte peperbolletjes (4) Boter Zwarte peper en grof zeezout [Bron: libelle-lekker.be] RECEPT (voor 4 personen) Het vlees Haal het vlees 20 minuten op voorhand uit de koelkast....

19 jul 2019

Gerijpt vlees op de barbecue

INGREDIËNTEN   groot stuk gerijpt vlees van ongeveer 1.200 gram en minimaal 2,5 tot 3 cm dik gesneden olijfolie peper en zout [Bron: bbq-helden.nl] RECEPT (voor 4 personen)   Het vlees Breng het stuk gerijpt vlees op kamertemperatuur. Zorg voor 2 zones op de barbecue. Eén...

06 jun 2019

Varkensvlees op de barbecue

INGREDIËNTEN   enkele takjes verse basilicum een scheutje olijfolie 4 dunne sneetjes varkensvlees 4 plakken rauwe ham dikke snee belegen kaas (0,5 cm dik) 4 partjes zongedroogde tomaten [Bron: dagelijksekost.een.be] RECEPT (voor 4 personen)   De basilicumolie Spoel de blaadjes basilicum voorzichtig schoon. Hak het kruid...