Vlees, we zijn er dol op. Een mooi stuk rosé gebakken biefstuk als pronkstuk op het bord, of onze heerlijke trippen met appelmoes voor op een doordeweekse dag. Om het je als vleesliefhebber iets gemakkelijker te maken vind je hieronder allerlei recepten met vlees die je kan gebruiken om een lekkere maaltijd op tafel te toveren. Eet smakelijk!

19 jan 2022

Steak van Limousin met gewokte groenten en bearnaise

INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 4 Bio Limousin steaks 150g verse erwten 100g verse peultjes 1 bos radijzen 1 teen knoflook zonnebloemolie sojasaus 1 lente-ui boter peper en zout Voor de bearnaise 4 eierdooiers 350 g geklaarde boter cayennepeper zout 2 el fijngehakte verse dragon 1 el...

02 sep 2020

Blonde d’Aquitaine steak met verrassende gratin dauphinois

INGREDIËNTEN   4 steaks Blonde d’Aquitaine 1 zoete ui 3 teentjes knoflook 300 g pastinaak 300 g selder 300 g aardappelen (bintjes) 2 el verse tijmblaadjes 2 el rozemarijntakjes sap van 1 citroen 250 ml slagroom 150 ml volle melk 150 g oude kaas, geraspt 200...

28 mrt 2020

Lendebiefstuk Aubrac op een sneetje van gesmolten aardappel met een reductie van Pinot noir

INGREDIËNTEN   800 g lendebiefstuk Aubrac, in sneetjes van 4 cm dik 2 grote frietaardappelen 50g de gezouten boter 4 taartjes met seizoengroenten Voor de saus Pinot noir: 35g sjalot, fijngehakt 2 dl Pinot noir 1 dl water 1 blokje kalfsfond 25 g suiker 100 g...

10 mrt 2020

Kalfsfilet met spruiten-appelsalade

INGREDIËNTEN 500 g kalfsfilet in 4 stukken 500 g spruiten Appelen 1 takje rozemarijn Handvol walnoten 1 eetlepel bruine suiker 50 g boter 2 eetlepels olijfolie Peper en zout [Bron: gekopkalfsvlees.be] RECEPT (voor 4 personen) Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer kort in gezouten...

28 nov 2019

Vlaamse hutsepot volgens Aalsters recept

INGREDIËNTEN 2 kommen van 6 liter water 3 kleine preien 1 grote selder 3 dikke ajuinen 4 grote wortelen 300 gr boerentenen (reuzenbonen) 1 savooikool 3 rapen 2 pastinaken 1 kg aardappelen 1 kg spruiten 1 kg rundsvlees 1 kg varkensvlees 1 hammetje 1 varkenspoot 1...

25 okt 2019

West-Vlaams rood gerijpt rundvlees met mascarpone-mierikswortelsaus

INGREDIËNTEN 600 gram gerijpt vlees van het West-Vlaams rood (1 groot stuk) 100 gram mascarpone 4 eetlepels mierikswortelsaus 5 eetlepels sojasaus boter fijngesneden gemengde verse kruiden: dragon, bieslook, oregano, platte peterselie peper en grof zeezout (brood) [Bron: weekend.knack.be] RECEPT (voor 4 personen) Begin met de saus...