Met veel trots kondigen wij onze gloednieuwe samenwerking met hamburgerrestaurant Deluxe Burger aan. In hun zoektocht naar een nieuwe lokale leverancier, kwamen Peter en Karel De Bruecker van Deluxe Burger bij (onze) Kris D’haens terecht. Ze hoefden niet ver te zoeken en vonden op een paar honderd meter van hun restaurant onze slagerij.

Twee familiebedrijven uit dezelfde streek (en zelfs gevestigd in dezelfde straat) die willen samenwerken, dat klonk bij beide als muziek in de oren. En zo begon ons avontuur. Samen ontwikkelden we een eigen recept om tot een nieuwe en vooral smaakvolle burger te komen. Een proces van uitproberen, proeven en aanpassen dat ongeveer twee weken in beslag nam.

Het recept blijft geheim maar er werd bewust gekozen voor een combinatie van runds- en varkensvlees met een ideale kruidenmix. “Deze hamburgers worden exclusief aan Deluxe Burger geleverd, dat werd ook opgenomen in onze samenwerkingsovereenkomst”, vertelt Kris. De burgers worden wekelijks geleverd en zijn op en top vers. Dat is het voordeel van zo dicht op elkaar te zitten.

En dat is exact waarvoor wij, als bedrijf en ondernemers, bewust voor kiezen: “de korte keten en voedsel uit eigen streek”, klinkt het bij Deluxe Burger. “Het wordt tijd om elkaar meer en meer als concullega’s te beschouwen en niet enkel als concurrenten”, benadrukt Kris. “Je hoeft het niet ver te zoeken, blijf in de buurt, steek de koppen bij elkaar en geloof in de kracht van lokale samenwerking!”

Wij kijken als vooruitstrevende slagerij dan ook uit naar toekomstige samenwerkingen die de lokale economie stimuleren en ondersteunen maar vooral waarbij kwaliteit primeert! “Het is onze filosofie om met lokale specialiteiten naar buiten te komen en dit als troef uit te spelen. Dat is een win-win voor iedereen. Het is een kwestie van elkaar te verrijken om de mensen zo de beste kwaliteit te kunnen aanbieden”, besluit een fiere Kris! 

© RLA Peter en Karel De Bruecker met slager Kris D’haens [Bron: hln.be]