De Holstein koe vindt haar oorsprong in Nederland en werd er enkel gekweekt voor haar melkproductie. Dit runderras verspreidde zich tot in Noord-Amerika en verschillende Europese landen (zoals Oostenrijk en Hongarije). Maar deze koe heeft naast haar uitgesproken melk ook heerlijk Holstein vlees te bieden! 

Een melkkoe, maar niet uitgemolken

Wat het Holstein rund zo uniek maakt is dat ze haar hele leven lang melk produceert waardoor haar vlees:

  • een natuurlijke dieprode kleur heeft;
  • en een smeuïge volle botersmaak krijgt.

Deze melkproductie vormt dus de ideale basis voor het smakelijke Holstein vlees. 

Omdat de ene melkveehouderij de andere niet is, vinden wij het als culinaire slagerij belangrijk om enkel de beste kwaliteit uit te kiezen. Deze kwaliteit wordt helemaal waargemaakt door de melkveehouders in Oostenrijk:

  • De nadruk ligt niet op een maximale melkgift maar een maximale melkkwaliteit.
  • De runderen kunnen in alle rust en zonder stress grazen op de uitgestrekte weilanden.
  • Hier worden ze verwend door een overvloed aan smakelijke grassen.

Bovenstaande zorgt ervoor dat de Holstein koe weinig spierweefsel maar extra vetmarmering heeft. Zodra hun taak als melkkoe is volbracht, krijgen ze extra gerst en maïs gevoederd. Het resultaat? Uiterst smaakvol vlees met een vezelige maar malse structuur en een sterke dooradering. De ideale vleessoort dus om te rijpen! 

Holstein vlees: nog heerlijker gerijpt

Want in onze slagerij laten wij de krachtige smaak van het Holstein rund nog meer tot zijn recht komen! Hoe we dat klaarspelen? Door het Oostenrijks Holstein vlees rechtstreeks in te kopen en zelf te versnijden. Nadien belanden enkel de beste stukken vlees – met een fijne structuur en een beetje vetbedekking – in onze speciale koelcel. Hier ligt het vlees voor minstens 4 weken te rijpen en krijgt het een nog intensere, malsere en sappigere smaak. 

Beleef zelf de sensationele smaak

Kan je niet wachten om de romige en rijke smaak van ons huisgerijpt Holstein vlees zelf te proeven? Momenteel kan je dit exclusief verkrijgen in onze slagerij. Zonder twijfel een feest voor de smaakpapillen! Vraag ons gerust naar de ideale bereiding of steek je barbecue aan en laat je inspireren door ons BBQ-recept

Download onze eindejaarsfolder!

De feestdagen komen eraan. En dat betekent dat het weer tijd is voor de traditionele feestgerechten. Want er is niets gezelliger dan samen met familie en vrienden genieten van een lekkere maaltijd.

Bij slagerij D’haens vind je heerlijke fondue-, gourmet- en racletteschotels. Maar ook ons assortiment gerijpt vlees en frisse salades zal indruk maken op jouw gasten.

Ontdek onze uitgebreide eindejaarstafel in de folder!

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens