Zomers weer en vakantie? Dat vraagt om een lekkere barbecue! In deze blog leerden we je vlees grillen op de barbecue. Maar wat als jij of een van je gasten vegetarisch eet? Of wat als je gewoon zin hebt in heerlijke groenten bij je barbecue? Wij geven je graag enkele tips en tricks mee om groenten te grillen op de barbecue!

groenten grillen

 

1. Grill op houtskool

Grill de groenten op houtskool voor het beste resultaat. Je kan ze uiteraard ook grillen op een gas- of elektrische barbecue. Door de warmte komen de natuurlijke suikers uit de groenten naar boven en krijgen ze een heerlijke, zoete smaak.

2. Kies verse groenten

Kies verse groenten, en bij voorkeur seizoensgroenten. Deze groenten smaken bijvoorbeeld heerlijk op de grill: aubergine, courgette, paprika, prei, zoete aardappel, venkel, mais, portobello, paksoi, wortel, asperge, bloemkool, pastinaak.

3. Snijd de groenten in dunne stukken

Snijd je groenten niet te dik. Hoe dunner de stukken zijn, hoe sneller ze gaar zijn. Leg de groenten rauw op de grill, zonder voorkoken. Dat zorgt ervoor dat ze hun smaak bewaren. Enkel harde groenten (wortel, pastinaak, aardappel en asperge) kook je best enkele minuten voor. Kleinere groenten zoals kerstomaten of champignons leg je dan weer best in een aluminiumschaal bij het grillen.

groenten grillen

4. Smeer de groenten in met olijfolie

Voordat je de groenten op de grill legt, smeer je ze best in met olijfolie. Zo branden ze niet aan. Olie vertraagt bovendien de waterverdamping in groenten, waardoor ze veel sappiger blijven.

5. Grill op een lage temperatuur

Groenten grillen doe je best op een lage temperatuur. Leg ze bij voorkeur aan de zijkant van het rooster, aangezien het midden van je barbecue het warmste stuk is.

Tip: groentebrochettes

Altijd een groot succes op de barbecue: groentebrochettes. Wissel stukjes courgette, paprika en champignon af (of kies zelf welke groenten) op een satéstokje. Laat ze op voorhand even weken in water, zodat ze zeker niet verbranden.

groenten grillen

Meer tips voor groenten grillen?

Wil je meer tips om heerlijk te barbecueën? Kom gerust langs in onze slagerij te Aalst. We helpen je graag verder.

Eenvoudig online bestellen voor je volgende barbecue? Ontdek ons volledig aanbod!

Download onze folder voor levensgenieters

Wat is er gezelliger dan een warme zomeravond met een heerlijke barbecuemaaltijd? Onze folder voor echte levensgenieters zit boordevol inspiratie om jouw vrienden of familie te imponeren met een zalig tuinfeest.

Ontdek onze verschillende barbecuepakketten, smaakvolle gezelligheidsschotels, frisse salades en zoveel meer.

Download onze folder Bestel online

Logo Slagerij D’haens